Click here to edit subtitle

Nyheter


view:  full / summary

Dobbelt på pallen i første NM-runde

Posted by NorCart on May 6, 2018 at 3:25 PM

Jon Arne Aass Weberg stod for den største overraskelsen i sesongåpningen på Gardermoen Motorpark i helgen, da han innledningsvis sikret 2 førsteplasser og 1 annenplass. Han endte til slutt på en super 3. plass i finalen. Gratulerer!

Jon Arne Aass Weberg imponerte stort i debuten i 250 klassen med sin NorCart VR6 på Gardermoen.


Det ble en pangåpning på sesongen for de to NorCart førerne Mats Brustad og Jon Arne Aass Weberg med henholdvis 2. og 3.plass i NM-premieren på Gardermoen Motorpark 5. mai. Jon Arne som kjørte i 125 klassen forrige sesong, satte seg umiddelbart i respekt hos de lange mer erfarne 250 førerne, og viste et imponerende nivå.


Noe mer oppskriftsmessing kjørte Mats Brustad inn til sølv og 2. plass i 250 klassen etter solid kjøring i de innledende rundene. I finalen ble Mats bare slått av evigunge Martin Kongsli.


– Sesongen kunne nesten ikke startet bedre enn dette. Nå gleder jeg meg allerede til neste løp som er NEZ på hjemmebane, forteller Mats og legger til at han er imponert over klubbkompisen.


– Ja! Jon Arne kjører sitt første løp i 250-klassen, og har virkelig imponert. Han blir helt klart en skummel konkurrent å regne med fremover, smiler Mats.Etter helgens bragd er Jon Arne naturligvis også svært fornøyd:


– Jeg var veldig spent før løpet ettersom det var mitt første i 250. Kjøringen gikk veldig bra i alle heatene, og jeg er kjempestolt over å få starte i første rekke med to av de mest erfarne i klassen. Etter litt analyse av inboard-filmen, må jeg si meg veldig fornøyd med plasseringen, sier 14-åringen, som går på NTG-U i Kongsvinger.


Mats Brustad kapret 2. plassen i første runde NM crosskart 2018 i sin NorCart VR6.


Vi får nok høre mer fra både Mats og Jon Arne videre utover i sesongen. Resultater alle klasser her.En stor takk til NMK Gardermoen for et effektivt og perfekt arrangement i det flotte vårværet!

Vi flytter

Posted by NorCart on February 3, 2018 at 9:30 AM

Vi har flyttet vår kontoradresse og lager fra Torsby til Charlottenberg i Sverige.


Norcart i Norge og Sverige er nå ett og samme foretak med adresse i Charlottenberg, Sverige.

NB! Foreløpig ingen åpen butikk.

For våre kunder betyr dette ingen endringer. Produksjon av Norcart VR5, VR6, MINI og reserevedeler foregår i Norge og Sverige som tidligere. Vi vil fortsette å levere komplette crosskarter, deler og utstyr.


Norcart er et svenskregistrert firma, og eies og drives av:

Asle Weberg, Daglig leder, tlf + 47 95083604

Ola Brustad, tlf +47 48328400

Per Brustad, tlf +47 48328500

Vi treffes på telefon helst på disse tider: Mandag - Fredag 18-22 eller Lørdag og Søndag 

Topp 10 i tidenes største crosskart-løp!

Posted by NorCart on May 15, 2017 at 12:55 PM

Det ble en spenstig start på årets crosskart-sesong med rekordmange deltakere under NEZ-runden på legendariske Höljes. Over 230 førere stilte til start, noe som sørger for at helgens begivenhet er historiens største crosskart-løp, så langt.Foto: Simen Næss Hagen/Parcferme.noI 250-klassen stilte over 30 førere til start, og nivået er som de siste par årene - svært høyt. Mats Brustad entret Höljes med noen få endringer på karten. I første omgang kjørte han til en sterk 2. plass fra bakerste rekke, kun slått av Ole Henry Steinsholt, som også imponerte stort på banen i helgen. I andre omgang klinker Mats til med nok en 2. plass fra midterste rekke.


Siste omgang ender med en 3. plass, noe som resulterer i B-finale, med startposisjon fra fremste rekke. Mats får en kjempestart i finalen og ligger som nummer to bak Robin Kareliusson. Denne posisjonen beholder han helt til siste runde, hvor det hele skal avgjøres i alternativsporet.


- Jeg var så absolutt innstilt på å beholde 2. plassen, for å sikre en plass i A-finalen. Men en liten feilberegning gjorde at 2. plassen glapp med bare noen centimeter i utgangen av jokeren. Veldig skuffende der og da, men sett i ettertid er jeg godt fornøyd med kjøringen - og ser frem til første NM-runde om kun tre uker, forteller Mats.


Det ble til slutt altså en 10. plass totalt under helgens NEZ-runde på Höljes. Vi gratulerer samtidig Jacob Lyseng, Ole Henry Steinsholt og Nikolai Haldammen med hhv første, andre og tredje plass i A-finalen. Her ble det nemlig mye action, etter flere rullinger og svartfalgg.


Mer informasjon og video kommer.

 

Sterke prestasjoner i 2016

Posted by NorCart on November 13, 2016 at 5:35 PM

Gull i sprintcupen, pallplasseringer og topp fem i NM. 2016 har vært et svært spennende og resultatrikt år for Norcart.

 


Svenske Oskar Andersson har virkelig imponert med fantastisk innsats i sitt første år i 125-klassen. Unggutten VANT den svenske sprintcupen som gikk over fem runder. I SM-løpene har Andresson også vist hva han og kart er god for. Og tross noen tekniske problemer endte sammendraget med en sterk 6. plass for talentet fra Vimmerby. Norcart ønsker Oskar lykke til i neste sesong.


Se Oskars imponerende NEZ-seier i Höljes her

www.youtube.com/watch?v=gRyQYXz5As0

 

Foto: Griddd/Oskar Andersson Motorsport

 


Vi ønsker også rette en stor takk til Tomas Oscarsson som er mannen som produserer reservedeler og chassis til NorCart VR5 og Mini. Han fikk selv en respektabel 9. plass i SM, 650 klassen.

 

Foto: Drgonezz.com

 


I Norge har Jon Arne Aas Weberg vist stor framgang i sitt første år i 125 klassen. Han slet litt med motoren, men har vist gode takter som fører. Se hans fantastiske kjøring på Grenland på såpeglatt føre under. Her fungerte både fører og kart optimalt, bare legg merke til starten. Vi ønsker lykke til i 2017.


Se Jon Arne under NEZ-runden på Grenland her

www.youtube.com/watch?v=rhLsqu2bFHk&t=62s

 

Foto: Norsk-crosskart.com

 


Norcarts Mats Brustad hadde ambisjoner om pallplass i den tøffe 250-klassen i år også. Men med stang ut grunnet tekniske problemer i de to første finalene måtte han ta til takke med en 5. plass i NM-sammendraget. Sesongen ble også brukt til finjusteringer av oppsett og testing av nye detaljer. Mats satser for fullt i 250-klassen i også neste år. Vi ønsker han lykke til.


Se årets NM-finalen i 250-klassen her

www.youtube.com/watch?v=kLIeGCTPJu4&t=1s

Foto: Norsk-crosskart.com

 

Topp 4 i tredje NM-runde

Posted by NorCart on June 30, 2016 at 4:05 AM

Årets 3. NM-runde har akkurat gått av stabelen hos NMK Bø i Telemark. Og med en svært teknisk krevende bane, ble det ekstra spennende å følge den knallharde 250-klassen som kanskje aldri har vært sterkere. 


Etter stang ut og teknisk trøbbel i de to første NM-rundene, satser Mats Brustad på et godt resultat etter fjorårets NM-medalje i samme klasse. Og med strålende sol kan ikke dagen starte særlig bedre.


I første omgang starter Mats i bakerste ledd, og drar en fin start. Men ettersom banen er såpass trang, blir  det vanskelig å foreta forbikjøringer. Mats kjører seg likevel opp i feltet og ender på en 4. plass.

Etter noen finjusteringer på karten, starter han andre omgang i første rekke. Starten er knallbra og Mats kjører svært fort på den teknisk krevende banen. Det sørger for ledelse fra start til mål - og en knepen heatseier foran NM-leder Alexander Lie og Capser B. Larsen.


You need Adobe Flash Player to view this content.I siste omgang fungerer starten nok en gang veldig bra, men en feilvurdering av alternativsporet, som er raskere på Bø, gjør at Mats faller fra teten. Likevel kjører han fort og drar i land en trygg 3. plass i heatet.


Dette resulterer i 4. beste startspor i A-finalen og rekke nummer to. Selskapet i årets 250-klasse er dessuten knallhardt med flere nye rutinerte førere som har tatt steget opp. Her finner vi blant annet Jacob Lyseng, Alexander Lie og Adrian Austad.

I finalen blir det svært tett i første sving, men heldigvis ungår 250-førerne krasj. De er lenge svært tett mellom de fire første førerne. Mats ligger på hjul til tredjemann og skaper en luke til plassene bak. Etter sju intense finalerunder ender Mats til slutt på en sterk 4. plass totalt i A-finalen. Vi gratulerer også Alexander Lie med seier, samt Adrian Austad og Ola Nore som følger pallen.
– Det var godt å kjøre et løp igjen, uten å bryte finalen. Jeg følte tempoet var inne allerede fra start og er fornøyd med en topp 4 plassering. Nå skal vi lade max mot neste NM-runde som kjøres hos NMK Grenland, forteller Mats. 


Her kan du se den spennende A-finalen:

You need Adobe Flash Player to view this content.


Vi takker også Kongsbil så mye for lån av varebil i helgens NM-runde, samt Skotterud Motorsenter for lån av henger.
Rss_feed