Click here to edit subtitle

Nyheter


view:  full / summary

NM-ledelse etter tre runder

Posted by NorCart on August 6, 2018 at 12:50 PM

Årets crosskartsesong startet med et brak, med to pallplasseringer på Gardermoen. Andre NM-runde i Melhus ble også en knallsuksess med seier for Mats Brustad og sølv til Jon Arne Aass Weberg. Nå er tredje NM-runde i mål, også her ble det pallen i 250-klassen.


Foto: Kjell Vidar Bergly


Etter tre kjøre NM-runder leder Mats Brustad sammendraget med tre poeng foran ringreven Martin Kongsli. Norcart-fører Jon Arne Aass Weberg har også imponert stort i debuten, og ligger på en x. plass i sammendraget.Denne helgen gikk tredje NM-runde av stabelen, for første gang hos NMK Hamar. En trang og svært teknisk krevende bane. Etter tre inneldende omganger sikret Mats seg pole position i finalen med totalt 27 poeng, som inkluderer to heatseiere og en annenplass. Ved siden av står Martin Kongsli og Aron Jensen Marum.
Årets 250-debutat, Jon Arne, kjørte også sterkt i sin NorCart VR6, og sikret seg 4. spor i A-finalen. Etter seks spennende finalerunder endte det til slutt med NM-sølv for Mats Brustad, rett bak vinner Martin Kongsli. Jon Arne lå lenge an til en pallplass, men endte på en sterk 4. plass bak Aron Jensen Marum. Vi gratulerer begge to.


SE VIDEO AV A-FINALEN I 250-KLASSEN PÅ HAMAR HER

https://www.youtube.com/watch?v=qqLh5s8TWsI&feature=youtu.beHistoriens første NM-gull

I andre NM-runde på Melhus, helgen 6. - 7. juni, ble en aldri så liten historisk begivenhet for NorCarts to førere i 250-klassen. Ikke bare kjørte Mats til sitt første NM-gull, men teamkamarat Jon Arne sikret en meget imponerende sølvmedalje i samme løp.
– Det var utrolig moro. Jeg har lært mye på kort tid, og er kjempefornøyd med resultatene så langt i år, sier en strålende fornøyd Jon Arne.


– Årets sesong kunne nesten ikke startet bedre. Det er fantastisk moro når alt fungerer såpass godt. Endringene på VR6 merkes ute på banen, og det er moro at utviklingstimene gir resultater. Nå blir det ekstremt spennende i de to neste løpene, forteller Mats Brustad.


Neste NM-løp går av stabelen i BØ i Telemark, mens den store NM-finalen finner sted hos NMK Grenland, først i begynnelsen av oktober.


Foto: Kjell Vidar Bergly

Dobbelt på pallen i første NM-runde

Posted by NorCart on May 6, 2018 at 3:25 PM

Jon Arne Aass Weberg stod for den største overraskelsen i sesongåpningen på Gardermoen Motorpark i helgen, da han innledningsvis sikret 2 førsteplasser og 1 annenplass. Han endte til slutt på en super 3. plass i finalen. Gratulerer!

Jon Arne Aass Weberg imponerte stort i debuten i 250 klassen med sin NorCart VR6 på Gardermoen.


Det ble en pangåpning på sesongen for de to NorCart førerne Mats Brustad og Jon Arne Aass Weberg med henholdvis 2. og 3.plass i NM-premieren på Gardermoen Motorpark 5. mai. Jon Arne som kjørte i 125 klassen forrige sesong, satte seg umiddelbart i respekt hos de lange mer erfarne 250 førerne, og viste et imponerende nivå.


Noe mer oppskriftsmessing kjørte Mats Brustad inn til sølv og 2. plass i 250 klassen etter solid kjøring i de innledende rundene. I finalen ble Mats bare slått av evigunge Martin Kongsli.


– Sesongen kunne nesten ikke startet bedre enn dette. Nå gleder jeg meg allerede til neste løp som er NEZ på hjemmebane, forteller Mats og legger til at han er imponert over klubbkompisen.


– Ja! Jon Arne kjører sitt første løp i 250-klassen, og har virkelig imponert. Han blir helt klart en skummel konkurrent å regne med fremover, smiler Mats.Etter helgens bragd er Jon Arne naturligvis også svært fornøyd:


– Jeg var veldig spent før løpet ettersom det var mitt første i 250. Kjøringen gikk veldig bra i alle heatene, og jeg er kjempestolt over å få starte i første rekke med to av de mest erfarne i klassen. Etter litt analyse av inboard-filmen, må jeg si meg veldig fornøyd med plasseringen, sier 14-åringen, som går på NTG-U i Kongsvinger.


Mats Brustad kapret 2. plassen i første runde NM crosskart 2018 i sin NorCart VR6.


Vi får nok høre mer fra både Mats og Jon Arne videre utover i sesongen. Resultater alle klasser her.En stor takk til NMK Gardermoen for et effektivt og perfekt arrangement i det flotte vårværet!

Vi flytter

Posted by NorCart on February 3, 2018 at 9:30 AM

Vi har flyttet vår kontoradresse og lager fra Torsby til Charlottenberg i Sverige.


Norcart i Norge og Sverige er nå ett og samme foretak med adresse i Charlottenberg, Sverige.

NB! Foreløpig ingen åpen butikk.

For våre kunder betyr dette ingen endringer. Produksjon av Norcart VR5, VR6, MINI og reserevedeler foregår i Norge og Sverige som tidligere. Vi vil fortsette å levere komplette crosskarter, deler og utstyr.


Norcart er et svenskregistrert firma, og eies og drives av:

Asle Weberg, Daglig leder, tlf + 47 95083604

Ola Brustad, tlf +47 48328400

Per Brustad, tlf +47 48328500

Vi treffes på telefon helst på disse tider: Mandag - Fredag 18-22 eller Lørdag og Søndag 

Topp 10 i tidenes største crosskart-løp!

Posted by NorCart on May 15, 2017 at 12:55 PM

Det ble en spenstig start på årets crosskart-sesong med rekordmange deltakere under NEZ-runden på legendariske Höljes. Over 230 førere stilte til start, noe som sørger for at helgens begivenhet er historiens største crosskart-løp, så langt.Foto: Simen Næss Hagen/Parcferme.noI 250-klassen stilte over 30 førere til start, og nivået er som de siste par årene - svært høyt. Mats Brustad entret Höljes med noen få endringer på karten. I første omgang kjørte han til en sterk 2. plass fra bakerste rekke, kun slått av Ole Henry Steinsholt, som også imponerte stort på banen i helgen. I andre omgang klinker Mats til med nok en 2. plass fra midterste rekke.


Siste omgang ender med en 3. plass, noe som resulterer i B-finale, med startposisjon fra fremste rekke. Mats får en kjempestart i finalen og ligger som nummer to bak Robin Kareliusson. Denne posisjonen beholder han helt til siste runde, hvor det hele skal avgjøres i alternativsporet.


- Jeg var så absolutt innstilt på å beholde 2. plassen, for å sikre en plass i A-finalen. Men en liten feilberegning gjorde at 2. plassen glapp med bare noen centimeter i utgangen av jokeren. Veldig skuffende der og da, men sett i ettertid er jeg godt fornøyd med kjøringen - og ser frem til første NM-runde om kun tre uker, forteller Mats.


Det ble til slutt altså en 10. plass totalt under helgens NEZ-runde på Höljes. Vi gratulerer samtidig Jacob Lyseng, Ole Henry Steinsholt og Nikolai Haldammen med hhv første, andre og tredje plass i A-finalen. Her ble det nemlig mye action, etter flere rullinger og svartfalgg.


Mer informasjon og video kommer.

 

Sterke prestasjoner i 2016

Posted by NorCart on November 13, 2016 at 5:35 PM

Gull i sprintcupen, pallplasseringer og topp fem i NM. 2016 har vært et svært spennende og resultatrikt år for Norcart.

 


Svenske Oskar Andersson har virkelig imponert med fantastisk innsats i sitt første år i 125-klassen. Unggutten VANT den svenske sprintcupen som gikk over fem runder. I SM-løpene har Andresson også vist hva han og kart er god for. Og tross noen tekniske problemer endte sammendraget med en sterk 6. plass for talentet fra Vimmerby. Norcart ønsker Oskar lykke til i neste sesong.


Se Oskars imponerende NEZ-seier i Höljes her

www.youtube.com/watch?v=gRyQYXz5As0

 

Foto: Griddd/Oskar Andersson Motorsport

 


Vi ønsker også rette en stor takk til Tomas Oscarsson som er mannen som produserer reservedeler og chassis til NorCart VR5 og Mini. Han fikk selv en respektabel 9. plass i SM, 650 klassen.

 

Foto: Drgonezz.com

 


I Norge har Jon Arne Aas Weberg vist stor framgang i sitt første år i 125 klassen. Han slet litt med motoren, men har vist gode takter som fører. Se hans fantastiske kjøring på Grenland på såpeglatt føre under. Her fungerte både fører og kart optimalt, bare legg merke til starten. Vi ønsker lykke til i 2017.


Se Jon Arne under NEZ-runden på Grenland her

www.youtube.com/watch?v=rhLsqu2bFHk&t=62s

 

Foto: Norsk-crosskart.com

 


Norcarts Mats Brustad hadde ambisjoner om pallplass i den tøffe 250-klassen i år også. Men med stang ut grunnet tekniske problemer i de to første finalene måtte han ta til takke med en 5. plass i NM-sammendraget. Sesongen ble også brukt til finjusteringer av oppsett og testing av nye detaljer. Mats satser for fullt i 250-klassen i også neste år. Vi ønsker han lykke til.


Se årets NM-finalen i 250-klassen her

www.youtube.com/watch?v=kLIeGCTPJu4&t=1s

Foto: Norsk-crosskart.com

 


Rss_feed